Om man åker söderut mot Saintes-Maries-de-la-Mer, Salin-de-Giraud eller Port St-Louis finns det gott om badstränder. Stränderna är långa och långgrunda och inte särskilt ”överbefolkade”. Avstånd ca 30 km. Om du badar på de båda sistnämnda är det bra att ta med lunch och dryck, det finns inte särskilt mycket försäljning på stranden. För den som vill ha solstolar, strandbarer etc. finns t.ex. La Grande Motte eller Le Grau-du-Roi, (sydväst från Arles) ca 60 km.

I Arles har vi två marknadsdagar, onsdag förmiddag och lördag förmiddag. På båda marknaderna finns grönsaker, kryddor, fisk, kläder, tyger. På lördagsmarknaden, som är den största marknaden i Provence, finns också växter, keramik, väskor och mycket mer. Första onsdagen i månaden är det även en antikmarknad.

I området runt Arles finns två av Europas mest intressanta fågelområden. Det ena är våtmarken Camargue, som bildas mellan floden Rhônes två armar. Flamingon, en av Camargues mera spektakulära fåglar, häckar här med 20-30 000 par. Det andra området är La Crau, Europas enda stäpp.

Varje år under sommaren har Arles en internationell fotofestival som heter Les Rencontres d’Arles. Festivalen har massor av fotoutställningar, seminarium, bildvisningar, portfoliovisningar, workshops med mera.

Runt om Arles finns massor att se och upptäcka. Några förslag hittar du här!

Under din/er vistelse här kan ni boka in lektioner i franska med en mycket kompetent lärare. Hon är fransyska, men har bott i Sverige i många år och talar god svenska. Hon har undervisat i franska på svenska grundskolor/gymnasier, och även haft vuxenundervisning.

Hennes bakgrund gör att hon har lätt att förstå vad som är problemen för svenskar, både med grammatik och uttal. Hon anpassar undervisningen efter vars och ens förutsättningar. Under några dagar hinner man få en rejäl uppfräschning av kanske halvt glömda kunskaper!

Undervisning, som innehåller mycket konversation, kan t.ex. utformas som besök på muséer, vingårdar, olivodlingar. Det kan också vara att sitta på ett café och tala om ämnen som intresserar deltagarna! Vid utflykter utanför Arles använder hon egen bil. Antalet deltagare bör inte vara mer än tre i detta fall.

Läraren, Françoise Gregorio Palin, kan kontaktas direkt på epost: francoisegregorio@live.se

Priset per heltimme är från € 16-19 för gruppen beroende på antal timmar totalt, gruppens storlek osv. Vid utflykter utanför Arles tillkommer € 2 per 10 km. Fråga gärna!